MOTOCOOL

A MOTOCOOL neves kutatóintézetek és egyetemek által tesztelt, magyar és nemzetközi szabadalmi oltalommal rendelkező fagyálló folyadék.

A külföldön és Magyarországon több ízben elvégzett hivatalos bevizsgálás szerint a hűtő- illetve a gépkocsi-iparban használatos anyagokra gyakorolt korróziós hatása lényegileg nulla.

Anyagösszetételétől függően fagyáspontja akár mínusz 72 fok is lehet, (az első jégkristály megjelenése) de gyakorlati használhatósága elérheti a mínusz 90 fokot is, ami egyedülálló teljesítmény. Tapasztalatunk szerint a mindennapi életben mínusz 30-40 fok bőségesen elegendő.

Amennyiben valamely rendkívüli nagy hideg esetén mégis megfagyna, szerkezete a porhóéhoz lesz hasonlatos, azaz lazán tölti ki, és ezért nem veti szét a hűtőrendszert.

Hőátadási képessége, valamint viszkozitása is lényegesen jobb, mint a glikolos fagyállóké.

Végül pedig, de nem utolsósorban, környezetbarát. Mivel nem mérgező, ezért nem kell külön konténerekben gyüjtögetni, mint a glikolos fagyállókat a kötelező lecseréléskor, sőt, mivel nem párolog és nem zselésedik be, élettartama gyakorlatilag korlátlan.

A MOTOCOOL előre meghatározott fagyáspontokra beállítva vásárolható meg kész oldat formájában, hígítani nem kell. Ezzel együtt bármilyen, glikolt tartalmazó fagyálló folyadékkal keverhető amivel természetesen elveszti nem mérgező, környezetbarát jellegét.

Mivel fénytörése más, mint a glikolos fagyállókénak, ezért a refraktométerrel rendelkezőknek egy kis öntapadós címkét bocsátunk a rendelkezésére, amely a megfelelő korrekciós számokat tartalmazza. Igen pontos teljesítményadatokhoz juthatunk fajsúlymérő használatakor is.

A MOTOCOOL-lal találkozhatunk még különböző európai országokban vagy márkaneveken is.